Bakeri

Pepperkaker

 

32 egg

4 liter sukker

4 kg mørk sirup

2 kg smør

8 ts pepper

8 ts ingefær

8 ts kanel

8 ts nellik

8 ts hornsalt

ca 16 liter mel

smelt smør – sirup

lag eggedosis av egg og sukker

bland tørre

bland alt sammen

stekes 200 grader 10-12 min.

 

 

Bølge Brownies

 

100 g smør (smeltes)

3 dl sukker

2 egg

1,5 ts vaniljesukker

4 ss kakao

1,5 dl mel (100g)

Smelt smør.

Rør i resten med slikkepott.

Stekes i former i 30 min ved 180 grader

 

 

Bringerbærdrøm

 

250 g frosne bringebær

2 dl kremfløte

100 g melis

40 g marengs/pikekyss

Knus pikekyss.

Bland frosne bringebær og melis.

Tilsett fløte og knust pikekyss. Bland noen få minutter.

Server til kaker passer veldig godt til brownies over.

 

 

Banan kake

 

2 egg

2 kopper sukker

2 moste bananer

1 kopp smeltet smør

2 ss. melk

2 ts. vaniljesukker

2 ts. bakepulver

1 ts. natron

1 kopp hvetemel

(1 kopp = ca. 1,5 dl.)

Bland egg, sukker, smør og banare godt

Bland i det tørre.

stekes ved 200 grader. i ca. 30 min.

 

For ekstra smak kan du ha i hakkede sjokoladebiter i røren.

Sukker og egg piskes til eggedosis i, deretter blandes de mosete bananene og resten av ingrediensene i.

Røren helles i en lett smurt ildfast form. Formen stekes i en forvarmet ovn.

Glasur: Smeltet kokesjokolade

 

 

Horn med ost og skinke

 

Oppskrift til 24 horn.

200 g smør

6 dl melk

50 g gjær

2 ts salt

4 ts sukker

1 kg hvetemel

ca 300 g revet ost

ca 300 g finstrimlet skinke

egg eller melk til pensling

 

Smelt smør og tilsett melk. Varm til væsken er lunken. Rør ut gjæren i litt av den lunkene væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min.

Elt deigen om og del den i 3 jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Del leiven i 8 spisser. Legg 1/2 - 1 ss finrevet ost og 1/2 - 1 ss finstrimlet skinke på den brede kortenden av trekanten, og rull sammen fra den brede kortenden mot spissen.

Legg på bakepapirkledt stekebrett, dekk med et klede og etterhev i ca 20 min. Pensle med egg eller melk. Stek i varm stekeovn ved 225 °C på midterste rille i 12-15 min.

Avkjøl på rist.

Tips: Hornene kan lages med 1/2 dl olje og vann for de som ikke tåler melk.