Dessert

Fransk sjokolade mousse

 

200g mørk sjokolade

4 egg

4 ss sukker

1 dl creme fraîche

20 g usalta smør

4 ss cognac

 

Pisk eggehvitene stive.

Smelt sjokolade sammen med smør, cognac og creme fraiche.

Bland sukkeret godt inn.

Pisk inn eggeplommene slik at det blir en litt luftig masse.

Vend inn stivpiskede eggehviter.

Legg eller sprøyt forsiktig over i serveringsskåler.

Sett kaldt minst 4 timer for ad den skal sette seg.

Server gjerne med appelsin, og en god kopp kaffe.

 

 

Toblerone

 

100 gr. Hvit kokesjokolade

100 gr. Vanlig kokesjokolade

1 ss. Delfiafett

1 ts. Honning

1 pk. Mandelflarn, hakkede mandler

 

Knekk sjokoladene i biter, tilsett delfiafett og smelt sjokolade og delfiafett.

Bland inn honning og mandler.

Fordel i form hvor bunnene er trykket opp (til små jelloringer).

La stå i kjøleskap til sjokoladen er blitt stiv.

Trykk ut og server.

Hvis man vil variere kan mandelflarn byttes ut med f. eks. krokan

 

 

Karamellpudding

 

3 ltr melk

600g farin

21 egg

2 ts vaniljesukker/stang

450 g sukker - karamell

 

Lag karamell og ha i ønsket form.

Kok opp melk, sukker og vaniljestang.

Kjøl litt ned og bland i egg.

Sil eggestanden og hell over i formene.

"stekes" i vannbad.

Legg håndkle eller papir i langpannen, under formene for garantert bra resultat.

110-120 grader ca. 1 - 1.5 time.