Forretter og småretter

Akevitgravet hval i lefse

Hval graves med akevitt, sukker og salt

½ med sukker og salt, ca 4 cl akevitt pr. kg

legge på kjøl i 48 timer

Lag en tyttebær rømme som smøres på lefsen

Legg på gravet hval, ha på nykvernet pepper

Rull lefsen og skjer opp passe ruller.

 

Hvitløksreker

 

Legg rekene i marinade m/ (masse)hvitløk, hvitvin og lime, natten over.

Hell av marinaden.

Bland rekene med grov kuttet issalat, store bitter med paprika, tomatskiver og ringer / halve ringer med rødløk. Tilsett litt marinade og vend den inn slik at ingrediensene er passe innsøyet uten at de bader. Strø salt og hvitpepper etter smak og vend inn.

 

 

Spekeskinke og manchego med parmesan

 

Rull spekeskine skiver rundt biter av manchego ost og sett i en coctail pinne. Legges tett i bakke. Svett oliven olje lett over spekeskinken, riv over parmesan, ha til slutt nykvernet pepper over.

 

 

Spanskbakte mandelpoteter

 

Poteter vaskes og deles (hele runde med skall)

Press hvitløk, bland med olivenolje

Helle dette i form og vend inn potetene

Ha på salt og pepper og rull potetene inn i dette

Bakes i ovnen på ca 200 -220 c, til skallet er crispi og poteten al dente

 

Marinert Scampi

 

Scampi legges i marinade i et døgn

Marinade :

Olje, presset hvitløk, tacokrydder, piffi, gurkemeie, karri og friskkuttet chili

Stekes på grill eller ovn på 190 c i 3-4 min

 

 

Pestomarinert ruccula

 

Lag pesto (olivenolje, frisk basilikum, hvitløk, pinnekjerne og parmesan)

Eller kjøp ferdig i butikken.

Kutt rødløk og paprika og bland med ruccula salt

Vend salaten inn med pesto og ha over nykvernet pepper.