Salater

Sweet chilli marinert kylling på mango salat

 

Passer bra som forrett til 4 personer

200 g kyllingfilet

8 ss sweet chili (obs kan variere hvor sterk de forskjellige er)

1/2 isbergsalat eller 400 g blandet salat

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 mango gjerne litt hard

1 dl basalmico eddik

1 ts god sennep

salt og hvit pepper

(brun sukker)

Mariner kyllingfiletene over natten i halvparten av sweetchili sausen.

Stek kylllingen med litt salt og pepper på i ovn 175 grader i ca 15 min.

Lag mangosalat: kutt, paprika og mango i staver og bland,

ha i litt sukker hvis mangoen er veldig syrlig.

Lag dressing: Bland basalmico eddik, sennep og sweet chili,

smak til med salt og pepper ev. sukker.

La kylllingen hvile til den er lunken.

kutt kyllingen i skiver.

Legg salaten på tallerken, legg mangosalaten ved siden av.

Dander kyllingen pent oppå salaten.

hell halvparten av dressingen på salaten, resten serveres ved siden av.

 

 

Pastasalat

 

1 stk rødløk

1 stk paprika rød

1 stk paprika grønn

3 fedd presset hvitløk

1 ss provance kryder

1 ss oregano

1 ss timian

1ss eddik 7 %

1 ss pepper

kok pasta ( skruer o.l )

Kutt grønnsakene i fine små terninger, bland alt sammen og tilsett oliven olje. Smak til med salt.

 

 

Lun potetsalat

 

Surr bacon og løk

Tilsett kremfløte og kok inn / jevne med maisena

Smak til med salt, pepper, kalvekraft og dijonsennep

Kjøl den tykke sausen ned slik at en kan ha i majones uten at den sprekker

Hel den lune sausen over, varme potet båter.

 

 

Pestomarinert ruccula

 

Lag pesto (olivenolje, frisk basilikum, hvitløk, pinnekjerne og parmesan)

Eller kjøp ferdig i butikken.

Kutt rødløk og paprika og bland med ruccula salt

Vend salaten inn med pesto og ha over nykvernet pepper.