Sauser og dressinger

Enkel Aioli

Knus hvitløk 1 fedd

bland med majones 1 dl

smak til med salt og pepper

Forholdet hvitløk / majones avgjør hvor sterk aiolien blir.

Det kan også variere med hvor masse smak det er i hvitløken.

 

 

"Ekte" aioli

 

1 fedd hvitløk moses fint,

tilsettes 0,5 dl olje,

blandes godt og smakes til med salt og pepper.

 

 

Hvitløksdressing

 

6 dl lettrømme

6 dl sæterrømme

½ presset hvitløk

1 ts salt

1 ts eddik 7 %

1 sp sukker

litt hvit pepper

 

 

Salsa

 

2 store røde chilli

2 bx hakkede tomater

1 dl olivenolje

1 stk rød paprika

1 stk grønn paprika

1 ss taco seson mix

1 ss fajitas krydder

smakes til med salt

 

 

Thousand Island ( 2 liter )

 

2 ringer ananas

1 stor rød paprika

1 hånd sylteagurk

kjøres i food prosessor

1, 2 l majones

3 dl lettrømme

tilsett ketchup til passe farge

tilsett litt vann dersom for tykk

smakes til med salt og hvit pepper

 

 

Urteolje dressing

 

2,5 dl Olivenolje ¨

1 sp timian

1 sp basilikum

1 sp oregano

1 klype frisk basilikum

2 ss eddik 7 %

½ ts sukker

Alt kjøres sammen i food prosessor

 

 

Vinagrete ( balsalmico )

 

2 ssp Sherry eddik

2 sp balsalmico eddik

1 ts salt

¼ ts hvit pepper

1 ½ dl olivenolje

Bland ingrediensene sammen og tilsett olivenolje i tynn stråle under omrøring.

 

 

Vinagrete ( Fransk klassisk )

 

2 ts dijon sennep

4 sp hvitvinseddik

1,5 dl oliven olje

½ ts salt

litt hvit pepper

Bland ingrediensene sammen i et glass med skrukork og rist dem glatt.

Tilsett litt lunket vann og rist på nytt.

(eddiken kan byttes ut med sitronsaft for en friskere smak)

 

 

Vinagrete ( hvitløk & sitron )

 

4 sp presset sitronsaft

1 ts dijon sennep

1,5 dl oliven olje

2 fedd hvitløk

½ ts salt

litt hvit pepper

Bland ingrediensene sammen i et glass med skrukork og rist.

La hvitløken stå å trekke i 30 min.

Sil av hvitløken, tilsett litt lunket vann og rist vinagreten glatt.

 

 

Karri deressing

 

3 ts Gurkemeie

3 ts dijon sennep

6 ts oliven olje

3 fedd hvitløk

½ ts salt

6 ss karri

9 dl rømme

Smakes til med salt og pepper